De boer, de rijkste man op aarde?


Als boer zijnde is het economisch best lastig. In tijden waarbij de boer te maken heeft met een kostprijs die sterk verhoogd is ten opzichte van jaren geleden, hoge investeringskosten, een flinterdunne marge en waar concurrentie en fluctuatie in de markt voor negatieve schommelingen zorgen, is het haast niet financieel aantrekkelijk om boer te worden. Zo wordt er vaak gezegd dat je als boer niet snel rijk zal worden.


Maar wanneer ben je rijk? Rijdt je dan een dure auto, maak je dure reizen, ga je op zondag golfen, sta je in de Quote 500 of ben je rijk als je tevreden bent met wat je hebt?


Boeren volgen hun hart en runnen met alle passie die ze hebben hun agrarisch bedrijf. Wanneer je nu varkensboer, geitenboer, kippenboer, of melkveehouder bent, de boer staat altijd nauw in contact met zijn dieren en de natuur.


Het leven op het platteland, het nemen van eigen beslissingen en plezier in het dagelijkse werk brengt enorm veel vrijheid. De vreugde, tevredenheid en geluk waarmee de boer dagelijks te maken heeft kan eigenlijk niet op tegen dat potje golfen, of die dure vakantie naar Ibiza…


Misschien is de boer dan toch wel de rijkste man op aarde!


#openminded#boer#dieren#koeien#cows#agri#toekomst#platteland#Buiten


19 keer bekeken0 reacties

Recente blogposts

Alles weergeven